Не съм запозната и нямам отношение към ремонта на Ларгото, това коментира пред журналисти в Министерски съвет столичният кмет Йорданка Фандъкова, запитана дали общината е участвала в контрола на изпълнението на обекта.

Проектът беше изпълняван от Министерството на културата. Ние получихме този обект, за да го стопанисваме, каза Фандъкова.

По-рано днес Елена Йончева изнесе информация, че на фирма изпълнител на обекта е била опростена неустойка от 700 хиляди лева. Според депутатът от БСП Банов е давал указания как да се подправят документи - на държавни служители.

Фирмите, изпълняващи проекта, са "Пътища и Мостове" ЕООД, "Пътстрой - Варна", "Реставрация" ЕАД и "Финанс груп 2013" ЕООД - всички те са обединени в сдружение ДЗЗД "Антична Сердика" и водеща е първата фирма. На самата пресконференция, като доказателство, Йончева пусна запис на телефонен разговор, в който Банов прави уговорката - да се подпишел анекс.

Записът беше около 3,5 минути, но от БСП обещаха да предоставят пълния запис, без монтаж. Разговорът бил записан от "служител на министерството на културата", а самият разговор бил воден от кабинета на министъра на културата - през март, 2016 година. Записът пък бил стигнал до БСП "сега", бяха думите на Йончева. А записалият разговора бил готов да свидетелства.

Попитана обаче с кого говори Банов, отговорът на Йончева беше: "Органите ще го установят". По телефона говори с двама различни души, добави тя и в крайна сметка уточни, че всъщност става въпрос за два разговора. Първият бил с Атанас Ангелов, независим строителен надзор ДЗЗД "Инвест консултинг", а вторият - с инж. Драгомир Драганов, ръководител на проекта от страна на ДЗЗД "Сердика". На разговорите присъствали и други служители на Министерството на културата - Татяна Цветанова-Ценовска, Ангел Ангелов и арх. Мечкунов, а Банов отделно имал разговор по въпроса със служители на Министерството на културата.