Нямам притеснения от проверката на европрокуратурата за жълтите павета, единственото притеснение е времето, в което се извършва, заяви Йорданка Фандъкова, цитирана от БНТ.

По думите ѝ от няколко месеца тече проверка по отношение на жълтите павета от различни служби, като са предоставени документи на всички.

"Днес предоставихме всички документи, които ни бяха изискани от ГДБОП. Участъкът от жълтите павета, който беше безобразно нареден, не е платен. Стойността му е 206 000 лева и нито лев от тези средства не са платени. Беше им наложена глоба и за увреждане на павета. По отношение на прекратения преди 2 години договор с "ПСТ" изискахме да върнат 2 милиона и половина и ги глобихме и за качество", допълни Фандъкова.

Тя поясни, че Столична община ще продължи да съдейства на всички органи. Ако някоя фирма е направила нещо нередно, трябва да носи отговорност, подчерта Фандъкова.

Европрокуратурата проверява ремонта на жълтите павета в София. В рамките на операция "Пътят на жълтото паве" са извършени обиски и са иззети документи от офиси на Столичната община, свързани с ремонта на историческия център на града.