Стиснахме десетки хиляди ръце, говорихме с хиляди хора, резултатът е много добър за нас. Така Йордан Цонев коментира в "Панорама" изминалите европейски избори и кампанията на ДПС за тях.

По думите му ДПС са изпълнили няколко задачи на вот - затворили са раната от партията на Местан. Председателят Карадайъ 2 години не е почивал и се срещал с хората всяка събота и неделя, каза Цонев.

"Втората задача беше да си върнем третото място. Третата задача беше да имаме повече гласове от парламентарните избори. Четвъртата задача беше да промотираме нашата формула за промяната на управление. Имаме нужда от програма за ускорено развитие. Резултатите показват, че сме на прав път. Резултатите от изборите показват нуждата от промяна", каза още Йордан Цонев.

Той заяви, че очаква политическите сили да представят приоритетите си и да се работи за ускорено развитие, в противен случай трябва 150 години да догонваме европейските доходи.

"В сегашните програми на управляващите няма фокус. Ние искаме от програмите на всички основни политически сили да се изведат два или три приоритета - например демографска криза в целия ѝ аспект. Сега ще говорим с политическите сили да се изведат такива приоритети, каквито бяха например влизане в Европейския съюз и в НАТО, и който ѝ да е на власт, да движи тези приоритети", каза зам.-председателят на ПГ на ДПС.

"Г-н Пеевски има роля в програмата на ДПС, която от вчера започнахме да изпълняваме", каза още Цонев. Той даде пример с Гърция и Румъния, където свалят ДДС, а това ще направи България неконкурентна на регионалния пазар.