Говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева заяви, че от БСП са готови да внесат в прокуратурата сигнала "Ало, Банев съм". "Прокуратурата се самосезира в момента, в който изнесохме информация по тази афера. Чакам от прокуратурата да се свържат с мен и аз ще предоставя цялата информация, с която разполагам", каза говорителят на ПГ на "БСП за България", цитирана в съобщение на пресцентъра на партията.

Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев призова да не се всява допълнително напрежение. Той се възмути от истерията, според него, по казус, който трябва да се провери от институциите, и по който опозицията има съмнения "за впечатляваща корупция". И сега - истерия, цял ден слушаме какви ли не изявления, дава се акъл как да работят институциите, реагира Стойнев, цитиран от БТА, на опитите журналистите да попитат Йончева дали е проверила източника си на информация. Опозицията има съмнения за впечатляваща корупция, а Елена Йончева е коректна и дава информация - в момента тя очаква да бъде поканена в прокуратурата възможно най-скоро, за да я представи", заяви той.

От вчера държавата ни за пореден път е разтресена от скандал за корупция при управляващите, след като Елена Йончева и колеги депутати изнесоха информация. Разбира се, реакцията на управляващите не закъсня, но тя е паническа, объркана, противоречива и изобилства от лъжи, заяви от парламентарната трибуна председателят на БСП Корнелия Нинова. Този случай не е единичен, а е поредният за управлението на всички правителства на Бойко Борисов. Имахме "Ало, Вальо", "Ало, Кокинов", сега имаме "Ало, Банов". Общото за трите кабинета на Борисов е "Ало, корупция", "Ало, кражби", отбеляза в декларация тя.