Правителството е в агония, тече битка за постове и разпределение на финансово влияние. Това заяви пред журналисти говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева за отношенията в коалиция "Обединени патриоти".

"Това, което наблюдаваме днес - правителството е в агония. Тече битка за постове, за разпределяне на финансово влияние. Правителството на ГЕРБ е бедствие за България, това правителство си отива, но то остава след себе си катастрофа във всяка една сфера, включително в здравеопазването", каза Йончева.

Тя поясни, че битката на БСП оттук нататък е как ще започне възстановяването на България.

Dir.bg припомня, че днес по-рано Национален фронт за спасение на България свали доверието си от Волен Сидеров. Решението на НФСБ  бе породено от поредното нарушение от лидера на ПП "Атака.

 

"Считано от 17.10.2018 г. народните представители на НФСБ снемат доверието от Волен Сидеров като изпълняващ длъжността председател на парламентарната група "Обединени патриоти". Народните представители от НФСБ ще се представляват от заместник-председателите на партията Валентин Касабов и Борис Ячев", се споменава още в писмото, което разпространиха от НФСБ.

Въпреки позицията си, от партията заявиха, че коалицията е стабилна и нямат намерения да я напускат. Това заяви зам.-председателят на НФСБ и секретар на ПГ на "Обединени патриоти" Борис Ячев. Пред журналисти в Народното събрание той посочи, че на коалиционен съвет на "Обединените патриоти" през месец септември е обсъден въпросът за оставката на Волен Сидеров като председател на парламентарната група.

"Знаете, че телевизия "Алфа" продължава да излъчва клевети по отношение на Валери Симеонов и на други представители на коалицията. Визирам и Цветан Цветанов. В тези послания на телевизията лично Волен Сидеров отправя клевети и неверни твърдения", коментира Ячев.

Разправията между Симеонов и Сидеров достигна неимоверни висоти, след като Волен Сидеров обвини Валери Симеонов, че защитава интересите на Сорос и джендъризма, а Симеонов го нарочи, че защитава интересите на Москва.

От ВМРО се опитват да помирят коалиционните партньори и се надяват събитията да са обратими.