Когато има Коалиционен съвет, ще поискаме оставката на Волен Сидеров като председател на ПГ на "Обединени патриоти". Това каза пред журналисти в парламента секретарят на ПГ на "Обединени патриоти" и зам.-председател на НФСБ Борис Ячев, съобщи Агенция "Фокус".

"След снемането на доверието, следващата стъпка е на Коалиционен съвет да се обсъди председателството на Волен Сидеров", обяви той.

"През последните месеци имаше атаки срещу представители на "Обединени патриоти" в изпълнителната власт, не само към вицепремиера Валери Симеонов, а и срещу други членове на МС, от страна на Волен Сидеров. Затова се стигна до решението на НФСБ", обясни Борис Ячев.

"Телевизия "Алфа" продължава да излъчва от вчера слайдове с клевети по отношение на вицепремиера Валери Симеонов и по отношение на други представители на управляващата коалиция, визирам Цветан Цветанов", допълни той.

"Не можем да приемем клеветата, че Валери Симеонов е вицепремиер на Сорос", заяви Борис Ячев.

Попитан каква е целта на действията на Волен Сидеров, той коментира: "Целта е провокация, разбиване на ПГ и на управляващата коалиция. За интереса попитайте този, който стои в дъното на атаката".

"Коалицията е стабилна що се отнася до народни представители от НФСБ и вицепремиера Валери Симеонов. Нямаме намерение да напускаме нито коалицията, нито ПГ. Ако някой не е съгласен с действията на ПГ и с позициите на "Обединени патриоти" в изпълнителната власт, негово право е да си търси политическо поприще", каза още Борис Ячев.

Интересите на Волен Сидеров са да защитава само интересите на Русия и да работи срещу България - в никакъв случай това не е патриотизъм, каза зам.-председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов.

"Поводът да снемем доверието от Волен Сидеров са поредните му лъжи в телевизията му и надписите, които вървят от вчера", обяви той. "Има поредица от лъжи и действия на Волен Сидеров срещу "Обединени патриоти", срещу голямата коалиция и срещу България", заяви Валентин Касабов.

Попитан разпада ли се ПГ на "Обединени патриоти" той посочи: "Засега не".

По-рано днес от НФСБ изпратиха до медиите позиция, в която обявиха, че снемат доверието от Волен Сидеров като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти".