За ВМРО винаги е било фундаментално важно единството на патриотичните сили и сега, когато това е постигнато, за нас е изключително незряло да се разрушава, коментира пред журналисти заместник-председателят на ВМРО и на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

Поводът е заявлението на депутатите от НФСБ, че снемат доверието си от председателя на Парламентарната група "Обединени патриоти" Волен Сидеров /лидер на партия "Атака"/.

Няма да влизаме в диалог, нямаме желание да взимаме страна в този конфликт, достатъчно неприятно е, че между нашите двама партньори има такова напрежение, търсим разговор на Коалиционен съвет и се надяваме събитията да са обратими, коментира заместник-председателят на ВМРО.

Попитан дали има основания да се иска оставката на Волен Сидеров като председател на ПГ "Обединени патриоти", Веселинов посочи, че безспорно от НФСБ ще поставят тази тема на Коалиционния съвет и ВМРО ще съобщи позицията си на своите партньори, стремейки се да запази коалиционното единство.

ВМРО има позиция за единството на националните сили, вярваме в държавническото начало на нашите партньори и апелираме към него, за да бъдат преодолени противоречията и правителството да бъде стабилно, каза Искрен Веселинов. Това е нашата отговорност към държавата, добави той.