Тримата депутати, изключени от парламентарната група на "Възраждане", ще останат в партията и ще изчакат да ги изключат. Това обяви Николай Дренчев, един от тримата изключени, на съвместна пресконференция в Националния пресклуб на БТА на тема "Какво се случи в политическа партия "Възраждане"?". 

На конференцията присъстваха и другите двама изключени народни представители - Иво Русчев и Александър Арангелов, както и четиримата общински съветници, които след избора на председател на Столичния общински съвет вече не са част от групата на "Възраждане" в СОС.

"Ролята ни в парламента ще е на конструктивна опозиция", заяви Дренчев. "Не сме се отказали от каузата, не укоряваме никого, в това число и Костадин Костадинов, който изиска нашите оставки", посочи той. "Неговата царска корона е тежка, аз лично считам, че той е направил грешка", добави вече независимият депутат.

"Ще останем в партията и ще изчакаме да ни изключат. Искаме нашите колеги, които ни изгониха, те окончателно да затворят вратата", допълни той.

Снимка: БТА

На въпрос как ще гласуват при ротацията в управлението, Дренчев отговори, че най-вероятно ще гласуват против. "За мен ротацията е една голяма загадка какви промени ще се внесат, кой на кого точно е човек", каза той, цитиран от БТА. И добави:

"Виждаме, че това мнозинство и тази сглобка са много вредни за страната, проблемът е, че не виждаме едно евентуално преминаване през нови избори да размести по някакъв значим начин пластовете в политическата конюнктура".