Скандалът в редиците на "Възраждане" не стихва. И съпругата на изключения депутат Николай Дренчев напусна партията. Това обяви самата Красимира Дренчева, която е общински съветник в Ловеч, предава БТА.

Дренчева напуска и "Възраждане", и групата в Общинския съвет, но остава общински съветник. Тя обясни, че лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е показал ясно, че е свалил доверието си от нея, както преди това от съпруга й. 

 "В петък без предупреждение и без обяснения, Костадин Костадинов свали доверието си от мен, като ме изхвърли от администрираната от мен страница "Възраждане" - Ловеч". Това се тълкува като сваляне на доверието на партията към мен. Без съмнение това е отзвук от събитията, които се случиха в петък в парламента. При това положение за мен няма друг вариант, освен да напусна партията, в чието създаване участвах и съм работила за развитието ѝ от ден първи до петък тази седмица", каза Дренчева.

Красимира Дренчева е съпруга на народния представител от Ловешка област Николай Дренчев, който заедно с Иво Русчев и Александър Арангелов бяха изключени от парламентарната група на "Възраждане" в петък. Тримата народни представители обявиха, че не се чувстват предатели и не са взимали пари. Те бяха изгонени, за да поемат по този начин политическата отговорност за разпада на групата съветници в Столичния общински съвет - четирима от партията на Костадинов подкрепиха с гласа си избора на председател на СОС от ПП-ДБ-СС.

Четиримата бяха изключени от групата, а след това ПГ на "Възраждане" изключи и тримата депутати, които гарантирали за тях.

"Хората, които са гласували за "Възраждане", могат да разчитат на мен. Аз съм същата, каквато съм била до петък, а и в последните 10 години. Вярвам в идеите и в каузата "Възраждане". Всички мои довчерашните съмишленици са ми съмишленици и днес. Принципите ми са същите. Не се чувствам предател, не съм предател. Напротив, чувствам се предадена от доскорошен приятел и съратник", посочи Красимира Дренчева.

По думите ѝ избирателите в Ловеч са припознали "Възраждане" в много голяма степен благодарение на нейната работа на местните избори. "Костадинов много пъти мина край Ловеч, но не намери време да влезе в града дори за една снимка в полза на кампанията. Кампанията я водихме на мускули основно с лични финансови средства и изцяло с труда на ловешката организация", добави Дренчева.

Предстоящата седмица Дренчева ще внесе в канцеларията на Общинския съвет заявление за напускане на групата на "Възраждане".

В Общинския съвет в Ловеч "Възраждане" вече ще има само един представител. 

Самият Николай Дренчев още не е съобщил дали напуска и партията, след като стана независим депутат, но уточни, че обмисля подобна стъпка. Все още народен представител в групата на "Възраждане" е брат му, Димо Дренчев, който е най-добрият финансов експерт и специалист по бюджета на партията в парламента.