Това стана при откриването на предизборния щаб на "Позитано"9 в столицата. Той предложи Фандъкова да определи мястото и датите на дискусиите, съобщи БТА.
Кадиев заяви още, че очаква кампанията да бъде мръсна, съдейки от начина, по който е започнала. Той визира вчерашното изказване на премиера Бойко Борисов в телевизионно предаване, в което, според кандидата на БСП, по некоректен начин е заявил, че Фандъкова нямала пари, защото "нейният съпруг не продава евтин ток".
"Очевидно кампанията ще бъде между мен и Борисов, като министър-председателят ще играе ролята на лошото ченге, а кандидатът на ГЕРБ "ще подпърхва около него", коментира Кадиев.
Затова той зададе няколко въпроса към неформалния лидер на ГЕРБ - кому е нужна такава некоректна кампания; как така е бил много добър, когато са ползвали критиките му към предишното управление, а сега заявяват, че е един от всички; как така е бил добър, когато Цветелина Бориславова е ходила при него да моли сметките на НАП да преминават през СИБанк и е бил харесван, когато е защитавал Тошко Тодоров?
Георги Кадиев обещава в предизборната си програма да се справи за три месеца с трафика в София, като част от мерките ще са да ограничи движението на тежкотоварните автомобили, нощен режим на зареждане на магазините, нови паркинги.
Въпросът с бездомните кучета може да бъде решен до две години, заяви още кандидатът за кмет на КБ. Това щяло да стане чрез построяване на нови приюти. В момента в София имало 6 такива с 2000 места, при около 15-18 хиляди безстопанствени кучета. Георги Кадиев смята, че на столицата е нужен и втори завод за отпадъци, защото първият можел да поеме само 25%.
Той предвижда и създаването на общинска полиция, откриване на фронт-офиси, което ще улесни достъпа на гражданите до администрацията.
В програмата му Кадиев е залегнала още проверка на управлението на столицата през последните 15 години, както и финансиране на нови знакови проекти.
Сред амбициите на кандидата за кмет на левицата е София да се превърне в европейска столица. Логото на кампанията на Георги Кадиев е "София има право да е различна".