"Пловдивчани казват, че искат промяна на статуквото в община Пловдив - това показват всички проучвания - и социологическите изследвания, и разговорите ни с хората. В Пловдив статуквото си има име - ГЕРБ", заяви Ивайло Старибратов, кандидат за кмет на Пловдив, издигнат от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България". По думите му 78% от участниците в допитванията отговарят, че промяната е нужна на града, гражданите му и гостите на Пловдив.

Старибратов казва, че трябва да бъде сменен не просто човекът в кметския стол, а моделът на управление - време е общината да започне да работи в интерес на пловдивчани, а не в интерес на една партия, нейната номенклатура и приятели. "Този модел трябва да преобърнем."

"След толкова мандати на ГЕРБ във властта на Пловдив разкопаните улици, изоставените инфраструктурни проекти, състоянието на градския транспорт, липсата на чистота в града достатъчно ясно говорят сами по себе си. Хората ги виждат," казва проф. Старибратов и допълни, че работата му като кмет на Пловдив и на екипа му ще бъде да даде решенията на тези проблеми, а не да се оправдава с лошото наследство.

Затова и Ивайло Старибратов, кандидатите за районни кметове и за общински съветници от "Продължаваме промяната - Демократична България" имат план - още от първата седмица след изборите.

Още в първата седмица от новия мандат информацията за всички договори, заеми и разходи на Община Пловдив, направени от кметовете на ГЕРБ за последните 10 години, ще стане публична - за да знаят пловдивчани как и къде са похарчени парите им.

Незабавно ще започне работа за възможно най-бързо завършване на всички заварени ремонти, за да стане Пловдив отново годен за придвижване и за шофьори, и за пешеходци. Предстоят срещи с всеки от изпълнителите на тези ремонти и честно ще кажем на пловдивчани какви са реалистичните срокове. Заради разкопаните без план улици от настоящото управление на общината е силно ограничен достъпът на хиляди пловдивчани до работата или дома им. Поемаме ангажимент да направим бързо нова организация на движението, която да облекчи трафика до приключване на ремонтите. Това включва поставяне на указателни табели и активна информационна кампания.

Кандидатите на ПП-ДБ поемат публичен ангажимент за експертен преглед на бюджета на Пловдив и разумно разпределяне на средствата - без да се повишават данъци и такси - събирането на повече пари от гражданите и тегленето на заеми, за да се харчат непрозрачно, е политиката на двама кметове на ГЕРБ - Иван Тотев и Здравко Димитров. Тя трябва да бъде прекратена.

 

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платена публикация