Бившият главен прокурор Иван Гешев коментира завръщането на Васил Божков от Дубай, след като замина в изгнание заради повдигнатите по негово време начело на прокуратурата 20 обвинения за създаване на организирана престъпна група за пране на пари, подкупи и убийства.

Без да спомене нито веднъж името му, Гешев коментира в профила си, че след неговото отстраняване от поста в прокуратурата, "сега вече "доброто" управление на наведената коалиция и промяната най-после връщат българите обратно в страната".

"Въпреки "саботажа" с години от страна на Гешевата прокуратура. Очевидно е, че скоро ще бъдат "изпрани" всички. Изключителни показатели за Шенген и демокрацията. И не само.

Вече е кристално ясно, че политическият боклук ме отстрани, за да върне усмивките по лицата на Борисов и олигарсите", прогнозира още бившият държавен обвинител номер №1.

Той обобщава и картината в страната на фона на това управление: "Поръчкови убийства, атентат срещу главен прокурор на страна членка от ЕС, имигранти и наркотици по улиците, масова битова престъпност".

По-рано днес самият Васил Божков публикува свой фотос от самолет с новината, че лети за България и каца у нас в 15.30 часа.

"Днес се прибирам. След всички пречки, които Гешевата прокуратура и другите инструменти ми създадоха", обяви в профила си в социалната мрежа бизнесменът.

Адвокатът му пък коментира, че решението да се върне в България, бизнесменът е взел отдавна, но е имало пречки пред осъществяването му.

Самият Божков обаче не се прибра веднага след отстраняването на Гешев, който вече трети месец не е главен прокурор. Завръщането на бизнесмена е само ден след погребението на публично разстреляния Алексей Петров. Също вчера прокуратурата обяви, че снимките с кюлчета и пачки от спалнята на Бойко Борисов са подправени и престъпление няма. 

А вътрешният министър призна, че в МВР са били наясно с намеренията му и ще го посрещнат на летището, за да го задържат, да му лъдат повдигнати обвинения и да му бъде наложена мярка за неотклонение.