Рап изпълнителят Христо Петров - Ицо Хазарта, известен със своите граждански позиции, коментира остро във Фейсбук решението на ректора на УНСС проф. Димитър Димитров да уволни дисциплинарно доц. Мартин Осиковски, обявил се публично срещу визита на Бойко Борисов във висшето учебно заведение два дни преди изборите. Тогава преподавателят в катедра "Медии и обществени комуникации" обяви публично, че подава оставка от ръководните позиции, които заема в университета, в знак на протест, че той е бил превърнат в домакин на предизборна обиколка.

Хиляди студенти вече създадоха петиция в подкрепа на Осиковски и настояха той да бъде върнат на работа, тъй като с нищо не е опетнил името на УНСС, каквито са мотивите за дисциплинарното му уволнение. Асоциацията на европейските журналисти в България също настоя със своя позиция за "незабавно възстановяване на доц. Осиковски и понасяне на отговорност от ръководството на университета заради това позорно решение, напомнящо за мракобесни времена в българската история". 

Eто какво написа по този повод и Ицо Хазарта в социалната мрежа:

"Отвратителният случай с несправедливото уволнение на доц. Осиковски от УНСС е хубав пример за това докъде може да стигне някой в желанието си да се покаже добър слуга на властта. Ние често критикуваме един или друг управляващ за недостатъците му, но рядко се вглеждаме в държанието на интелигентните и успели хора, които го подкрепят.

Да те изберат за президент на европейска държава и ти да си мълчиш, докато началникът те пощипва по ухото.

Да си професор по медицина и да си мълчиш, докато този до тебе бълва порой от глупости, обидни както за всеки лекар, така и за който и да е нормален българин.

Да си интелигентен човек и в личните си разговори да се подиграваш на някого за простотията му, а пред медиите да хвалиш неговата мъдрост.

Това мълчание и държание легитимира простака, то го прави възможен - както във властта, така и навсякъде другаде. Простакът няма вина за своята простотия - не всеки е имал шанса да получи добро възпитание или хубаво образование. Какво да кажем обаче за умния, дето отлично вижда с кого си има работа и не само, че си мълчи, ами понякога даже гледа и да го похвали? Не е ли той истинският виновник?

Несправедливото уволнение на доц. Осиковски от УНСС не е просто нечия срамна постъпка, то е позор за целия университет. То е гордостта на подмазвача, който бърза да оближе там, където дори не са го и помолили".