"Какво да го коментирам Радостин Василев, предател - веднъж, предател - за цял живот", коментира в кулоарите на Народното събрание (НС) парламента депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов във връзка със снощното изявление на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Мисля, че като общество, много добре познаваме кой е Радостин Василев и с какво борави, това е най-вероятно един нечистоплътен акт от негова страна, който е използвал за негови собствени цели", изтъкна представителят на ИТН.

По думите му това е проблем на "Продължаваме промяната". Заради такива като Радостин Василев елиминираха качествени експерти, личности, които вече не са част от нашата политическа формация, за да сложат на преден план "един такъв ренегат", отбеляза още Балабанов.

В отговор на въпрос за думите на Кирил Петков, че политици от "Продължаваме промяната-Демократична България" са били записвани в НС и, вероятно, службите стоят зад това, депутатът каза "г-н Петков много неща е казвал в последно време, крайният резултат обикновено са откровени лъжи".

"Истината излиза наяве и вече няма спорове кой какъв е", заяви пред журналисти и председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, коментирайки изявлението на Кирил Петков, че представители на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) са били записвани по време на работни срещи.

"Важни са българските граждани, които, след като видяха каква е истината, надявам се вече да постъпват разумно, а не да се подвеждат по лъскавата, фалшива и гнусна опаковка на псевдополитици и псевдоморалисти", коментира Йорданов.

"Кирил Петков, имах възможност да го кажа по време на гласуването за Македония, не е българин в главата си. Той е всякакъв друг, но не е българин", допълни още той.

"Безумно алчни за власт. Някой не може да преживее, ако не е министър. Борисов имаше също този проблем, дълги години трябваше да е в Министерския съвет, по възможност като министър-председател. Сега същото нещо са Кирил и Асен", каза Тошко Йорданов.

Според него по-важно е съдържанието на тези записи, за които посочиха от "Продължаваме Промяната", отколкото кой ги е направил.

Тошко Йорданов коментира и темата с пуснатия запис по време на пресконференция на "Има такъв народ", на който се чуват гласове, наподобяващи тези на бившия министър на спорта в предходното редовно правителство Радостин Василев и народният представител Христинка Иванова.

"Естествено, че го пуснахме тогава, защото Радостин Василев си спомняте какви глупости изприказва. Тогава той беше министър, а това е утежняващо вината обстоятелство - министър да упражнява принуда върху депутат", посочи Тошко Йорданов.

Пресконференция на депутата от ПП-ДБ Радостин Василев е обявена за днес в 11 часа. Това предизвика вчера бурна реакция и Кирил Петков заяви, че политици от ПП-ДБ са били записвани по време на работни срещи от депутата от коалицията Радостин Василев като зад това стоят службите, "дълбоката държава", с цел провал на бъдещо правителство. Според ПП-ДБ Радостин Василев щял да пусне изфабрикувани записи.

Радостин Василев беше депутат от "Има такъв народ", но се отцепи от тях. По-рано вчера той публикува пост, в който обявява, че не е съгласен с решението за общо правителство. В края на април му беше поискан и имунитетът за това, че е заплашвал депутатката Христинка Иванова да напусне групата на Слави Трифонов и да се присъедини към отцепниците.