"Има такъв народ" представи структурата и състава на проектокабинета си пред парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!". Срещата беше кратка - едва 30 минути и се проведе в Народното събрание. 

Преди да влезе в сградата на парламента, предложеният за премиер Пламен Николов пред журналисти каза само, че има шанс за съставяне на кабинет, който да получи подкрепа. Кога медиите и обществеността ще научат имената на предложените министри той отказа да отговори, но подчерта, че е участвал в подобора им и ги редил до полунощ. И добави: "Този кабинет ще бъде представен по най-добрия начин - първо пред нашите партньори". 

Цялата парламентарна група на ИБГНИ дойде да чуе имената на министрите, да разбере приоритетите на ИТН и да се запознае с визията на евентуалния министър-председател. Хората на Мая Манолова напуснаха зала "Изток", но пред медиите бяха пестеливи в коментара си. "Чухме имената за кандидат-министрите, ще ги обсъдим в парламентарната група", каза Манолова. Кога ще решат дали ще дадат подкрепата си, тя отговори само, че ще е преди завършването на парламентарната процедура.

"Има такъв народ" се събра на среща в Народното събрание час по-рано, където предложенията за министри бяха посрещнати с аплодисменти от парламентарната група. 

В опит да реализират получения мандат от президента Румен Радев, от партията на Слави Трифонов след това ще проведат срещи и с парламентарните групи на "Демократична България" и "БСП за България". Всички те се провеждат в Народното събрание. 

За срещите с парламентарните групи, от които "Има такъв народ" очакват подкрепа, те бяха поканени с писма, подписани от председателя на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. 

От "Демократична България" декларираха, че ще решат дали да подкрепят проектокабинета, когато получат пълна информация за структурата, състава и приоритетите му. От БСП изразиха удовлетворение от проведените досега преговори, но ще очакват споразумение. За подписан документ с основните приоритети ще настояват и от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Първата среща започна с огромен медиен интерес, но и с лаконични отговори: