От "Има такъв народ" за пореден път призоваха премиера в оставка Кирил Петков да престане да агитира техни депутати за подкрепа на бъдещо правителство.

Председателят на групата Тошко Йорданов заяви пред медиите в Народното събрание, че ако "Продължаваме промяната" и лидерът ѝ Кирил Петков имат желание за разговори с "Има такъв народ", тези разговори могат да се случат само по официалния ред - с покана до партията и парламентарната група, които ще излъчат представители.

"Няма никакво значение на колко човека е звънял. Самият факт, че продължава да звъни, вчера включително, и да ги уговаря за среща и да ги кара да дърпат други хора, е неприемлив, непочтен. Никой, който стои пред вас, е труженичка от някоя магистрала, която да отиде някой да си я издърпа настрани."

Ива Митева добави, че лично е получила обаждане от Кирил Петков, който дори е обявил на коалиционния съвет снощи, че тя ще води преговорна група при него.

"Смятам, че това са ниски страсти. Смятам, че един премиер в една демократична, парламентарна република, не действа така. Разговори като независими народни представители, както той се изразява, не може да има. Затова смятам, че това трябва наистина да престане", категорична беше Митева.

"Ние сме най-малко хората, които искаме избори, знаем, че държавата не е в добро състояние. Аз му казах, че ще седнем всички заедно, ще говорим открито и ако те приемат това, което ние казваме, ще вървим напред.", добави депутатката от ИТН.

От "Има такъв народ" повториха, че главното условие да подкрепят ново правителство в рамките на този парламент е Кирил Петков и Асен Василев да не са част от него.