"Христо Иванов прибърза с решението за създаване на голяма предизборна коалиция". Това каза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" на БНР депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев:

"С тази заявка той вкарва едно очакване в обществото. Той предпоставя нещата и това е едно малко притискане на ситуацията".

"Всеки участник в това правителство и това управление трябва да поеме своята отговорност, заяви още Искрен Митев:

"Аз смятам, че нашата отговорност е, че в желанието си да не се примиряваме и да счупим модела, който беше досега, ние всъщност не преценихме правилно, че няма да ни оставят да бъдем непримирими. Когато си непримирим, трябва да имаш достатъчно здраво мнозинство, за да можеш да устоиш на натиска на опозицията, а за съжаление това, което видях в Народното събрание е, че така е устроен парламентът, че единствената победа на опозицията е нашата загуба, така че ежедневно опозицията се опитва да създаде загуби на управляващите, да ги генерира или да представи нашите победи като загуби. Вие виждате, че в момента, въпреки че няма стабилно мнозинство, могат да се приемат много добри закони за българските граждани, дори за следващите управляващи, които идват, но пак опозицията не влиза в зала".

"Народните представители с опит са свикнали нещата да не се решават в Народното събрание, но аз видях, че всъщност могат да се решават там. Случвало се е изказвания от трибуната да променят курса на събитията, да променят определени гласувания", добави депутатът от "Продължаваме промяната".