Според посланик Абудллах Норузи, "Хизбула" досега много добре е показвала колко са разумни, така че не съществуват никакви логични причини за подобни действия.

Ние знаем, че съществуват различни терористични групировки, които работят за различни държави, така че ако този акт е в полза на Израел, трябва да видим кой е поръчител, сподели той.

На въпрос дали споменаването на "Хизбула" като съпричастна към атаката, не е косвено обвинение и към Иран, посланик Норузи обясни, че това обвинение нито пряко, нито непряко няма нищо общо с Иран.

Приятелствата с различни общности не означават да подкрепят или да провокират тези различни общности. Иран също има добри отношения с "Хамас", но това е въпросът – дали всяко действие от страна на "Хамас" има нещо общо с неговата държава.

Той въобще не е на това мнение, че този акт се е случил чрез "Хизбула".

Новият ирански посланик у нас счита, че вече има добри стъпки в посока задълбочаване на отношенията между България и Иран.

„Отношенията между Иран и България имат една много древна история. От една страна са нормалните отношения, те са на 130 години. От друга страна са историческите отношения и контакти между двата народа. Така че тези два елемента помагат хем българското правителство, хем ние да имаме по-голямо желание за по-дълбоки отношения“, каза в заключение посланик Норузи.