Искането за имунитета е постъпило при главния прокурор Сотир Цацаров от Софийска градска прокуратура (СГП).

Досъдебното производство е образувано на 2 февруари 2012 г. от Специализираната прокуратура. Ангелов е привлечен като обвиняем на 28 март.

С постановление на Спецпрокуратурата от 5 юни 2013 г. наказателното производство е спряно, тъй като Ангелов е придобил имунитет като депутат.
Цацаров смята, че предложението на СГП е напълно основателно и на 10 юни, ще внесе в парламента искането за снемане на имунитета.

Пред "Дневник" Ангелов, който е собственик на фирма “Ворошилов” за алуминиева дограма, каза, че ако главният прокурор внесе искането си, веднага ще се откаже от депутатския си имунитет, за да не възпрепятства работата на институциите.

"Вярвам в прокуратурата и съм "за" да се направи проверка, за да се изчисти името ми", обясни той.

Подозренията му са, че това е политическа поръчка, но не даде подробности.

През пролетта на 2012 г. той бил задържан при акция на ГДБОП и ДАНС, след което е бил под домашен арест. По-късно е освободен срещу 20 000 лв. парична гаранция.
Ангелов добави, че с него са били арестувани и други бизнесмени, но не каза кои.

За него в сайта на ДПС пише, че завършил „Социални дейности“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и от 2011 г. е председател на "Партия за хората от народа".

Това е вторият депутат в 42-то Народно събрание, на който е поискан имунитетът. Миналата седмица главният прокурор поиска официално от парламента да бъде свален имунитетът на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, за да му бъде повдигнато обвинение заради незаконното подслушване.