"Има такъв народ" (ИТН) ще се яви самостоятелно на предстоящите предсрочни парламентарни избори, каза за БТА депутатът Станислав Балабанов. Той призова да се спрат спекулациите, че ИТН ще участва в коалиция с патриотични формации.

ИТН ще бъде такава, каквато е - сама срещу всички и ще казва истината, заяви още депутатът.

Оценката за ИТН я поставят българските граждани, изключително некоректно е сами да си я дадем, посочи той. Балабанов каза, че поставя слаба оценка на работата на 47-ото Народно събрание, което, по думите му, е изгубило лицето си под натиск на Министерския съвет.

На въпрос как партията ще организира предизборната си кампания, Балабанов заяви, че първо ще изчакат да видят кога президентът ще насрочи изборите и след това ще се заемат с кампанията си.

По-раноот ВМРО призоваха за "обединение на българофилите" преди новите парламентарни избори и заговориха за широка коалиция, канейки в нея партията на Стефан Янев "Български възход" и "Има такъв народ".

Бившата националистическа коалиция "Обединени патриоти" влезна в 44-ото НС като включваше ВМРО, НФСБ и "Атака", и се разпадна през юли 2019 г. Коалицията разполагаше с 27 депутати - 11 от ВМРО, 8 от НФСБ и 8 от "Атака".