Заместник областният управител на област София Томи Николов подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба. В мотивите си към нея Николов посочва медийни публикации и необходимостта от тяхното изясняване. Оставката е приета от премиера Борисов.

Томи Николов е член на ГЕРБ, кмет на Район Кремиковци, Столична община (1999 - 2007 г.).

Преди седмица сайтът "Бивол" писа, че "овластени от управляващата партия ГЕРБ са решили жилищните си нужди" като са "купили земеделска земя на сгодно място и са я застроили незаконно". Това показала справка за имот в края на кв. Сеславци, Кремиковци, който принадлежи на зам.-областния управител на София Томи Николов и съпругата му, член на СОС от ГЕРБ. На земеделска земя (според кадастъра) на "зеления хълм" е вдигната "кокетната къщичка", която не би трябвало да е там "според всички закони и градоустройствени планове", пише сайтът.

Вчера след заседанието на КСНС Бойко Борисов заяви, че заради "Апартаментгейт" без още да са се произнесли институциите са си заминали много хора от ГЕРБ: "председател на ПГ, на комисия, депутати... министър един, втори зам.-министър, може да си отиде още един министър, ако се установи нарушение". Във връзка с тези случаи Борисов благодари на медиите, "че са излезли и са показали истината". "Колегите от БСП при такава ситуация казват, като се произнесат институциите, ще вземем решение. Ние взехме оставките и без да са се произнесли", изтъкна премиерът.