Съпредседателите на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Христо Иванов и Асен Василев отидоха в парламента за среща с ГЕРБ-СДС. За нея пристигна и премиерът Николай Денков. В НС влязоха и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, както и външният министър Мария Габриел.

Още снимки вижте тук >>> 

От страна на ПП-ДБ Василев и Денков не направиха коментари пред медиите преди срещата. Премиерът каза само, че влиза в парламента с очаквания "за разговори".

На влизане говори само съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, който заяви, че трябва да се подпише документ, ясно уреждащ взаимните ангажименти между двете политически сили.

От ГЕРБ-СДС настояват за коалиционно споразумение между първите две политически сили, а от ПП-ДБ - механизъм, по който да се реализира реформаторско управление.

Иванов уточни, че как ще се казва документът, двете политически сили ще се разберат. По думите му трябва да има отговор на въпроса дали формациите имат ангажимент да изпълняват заедно, като част от общо мнозинство, поредицата от ангажименти, ясно поетата съвместна законодателна програма.

"Така че да видим какво и колегите от ГЕРБ имат на ум като документ, със сигурност това, което трябва да си доизясним, са взаимните ангажименти, за да може да работи правителството", подчерта Христо Иванов. Той смята, че кабинетът трябва да продължи да работи.

Снимка: БТА

Реклама след 7-ми параграф

Снимка: БТА