Зам.-председателят на общинския съвет в Хасково Митко Полихронов става депутат на мястото на подалия оставка заради твърденията за имотни облаги на свои близки Делян Добрев. Това се случва с решение на ЦИК от 23 април, след като преди това четирима души преди него в листата на ГЕРБ отказаха да влязат в парламента. Сред тях беше и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

"Приемам с отговорност работата като народен представител. От 11 години съм член на ГЕРБ и е логично да работя и за каузите, и за интересите на гражданите на Хасково и Хасковска област", коментира Полихронов пред местния сайт Haskovo.net.

Според него едно от обясненията за отказалите се преди него е, че тези хора от листата не са били членове на ГЕРБ. Изключение прави единствено заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков. Той обаче така или иначе е влязъл като народен представител от листата на Бургас.

След Великденските празници Полихронов ще подаде оставката си в Общинския съвет на Хасково. На неговото място като съветник би трябвало да влезе земеделецът от с. Криво поле Фидан Гаджев. На заседанието на местния парламент през май предстои и избор на нов заместник-председател.