Заместник-председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме" Николай Хаджигенов почете с  декларация от парламентарната трибуна т.нар. кървава сряда от протестите на 2 септември 2020 г.

"Втори септември 2020 г. беше обявен като "Велико народно въстание", а ще остане в историята с наименованието кървавата сряда", заяви Хаджигенов.

"Десетки хиляди български граждани излязоха на площада и се изправиха срещу диктатурата на Борисов и това, което получиха, беше усещането за свобода и гордост", отбеляза той.

"Този ден ще остане в историята и със срама за ГЕРБ и диктатора Борисов, защото те окървавиха собствения си народ за собствения си интерес", обвини още адвокатът на няколко от протестиращите младежи, пострадали от полицейското насилие.

"Ние, народът няма да забравим това и няма да простим, и няма да оставим насилниците ненаказани", заяви председателят на временната парламентарна комисия, която разследва упражненото насилие от органите на реда.

Хаджигенов вече излъчи по време на заседание на комисията кадри от недопустими посегателства над закопчани с белезници участници в юлските протести. Някои от тях бяха изслушани и разказаха какво са преживели пред депутатите.