"Спомням си Радой Ралин, с когото имах честта да бъда приятел. Той кратко и ясно успяваше да опише особеностите на българския политически живот: Който постъпва честно, не живее лесно. Горе-долу това се случи с нас от ИТН. Честно казахме какво се случва в коалицията. Честно казахме какви ще са щетите за хората. Честно казахме, че бюджетът е абсолютно опропастен. Заложихме на истината и на това, че рано или късно хората ще видят, че всичко онова, което се изсипа срещу нас, беше лъжа." Това заяви в "Още от деня" на БНТ бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Той отхвърли отправените упреци към него от настоящия служебен министър на регионалното развитие Иван Шишков за спрените пари за строителствота на АМ "Хемус".

"Служебният министър Иван Шишков като зам.-министър е участвал в комисия, която е обявила инхаус процедурите за строежа на магистрала "Хемус" за незаконни. А сега одобрява отпускането на 120 млн. лв. за същите тези незаконни процедури. Как плащате по незаконни договори? Когато ние искахме да възобновим строежа на тази магистрала, Промяната казваха, че това бил "грабежът на века". А сега думичка не обелват, когато служебният министър плати тези пари. Кога сме честни?", попита риторично Караджов.

Най-голямата тема за ИТН е безпрецедентната инфлация и ръста на цените в България, както на хранителните стоки, на горивата, на тока и на газа.  Според Караджов тази свръх инфлация в България е дошла от "гениалната харвардска школа", което е довело и до излизане на партията от коалицията.

"Инфлацията дойде от гениалната харвардска школа, която реши да раздава пари за компенсации на калпак. Ние настоявахме да не се раздават 4 млрд. лв. на калпак. Кой продъни бюджета? Кой направи 18% инфлацията в България? Служебният финансов министър Росица Велкова изнесе данни, че 6 млрд. лв. няма откъде да ги намерим. Следващата година ще трябва да теглим нов заем. Общото число на дефицита вместо 5 млрд. лв. ще стане 11 млрд. лв. На кого дължим това? На харвардската школа в българските финанси. Ние затова излязохме от коалицията - заради некадърното управление на бюджета и воденето на двойна външна политика зад гърба на МВнР", посочи Караджов.

Той направи и самооценка на работата си като министър на регионалното министерство.

"Винаги съм си вършил съвестно работата и съм спазвал закона. Тол системата бе оставена на произвола на съдбата след протести, работих това да се промени. Заварих ВиК дружества пред фалит, спасихме ги. Сега не им плащат и ноември пак ще ги заварим пред фалит. Кой обяви кея на Росенец за незаконен? Ние. Може да ви се струва малко, но това направих като министър", заключи ексминистърът и кандидат-депутат на ИТН.