Това каза в студиото на Нова телевизия Емил Димитров-Ревизоро, депутат от Патриотичния фронт. „Има много проблеми на този пазара, става дума за много пари. Нелегални бензиностанции, липса на товарителни документи при внос, доставка на суровини за рафинерията и още куп подобни“, каза депутатът.

Според него, в парламента има подкрепа за установяване на ред на пазара за горива, макар че и от депутатите от партиите в управлението имат резерви към това.

„Земеделските производители не могат да зареждат техниката си на обикновените бензиностанциите. Сега те могат да си регистрират цистерните с гориво и няма да бъдат причислени към търговците, но това е най-малкият ни проблем“, поясни казуса със земеделците Ревизоро.

Според него, има пристанища, на които няма монтирани уреди за измерване, а през тях влизат горива. „Съпротивата ще е голяма, има колебание и натиск към депутатите и министрите. Това е заради 1 милиард лева, които промените в закона засягат. В парламента всички партии подкрепиха закона, после започнаха да се отказват и да искат отлагане на закона“, каза още той.

Димитров обаче остава оптимист, че с помощта на премиера тези проблеми ще бъдат преодолени.