В случая истеризирането на темата с рекламата на резултатите от хазарт е непропорционална. Изчакваме да видим как ще се развият нещата в парламента. Това каза финансовият министър Владислав Горанов в интервю за bTV. Според него "никой не е фалирал от това, че е изтъркал две билетчета".

"Без да отивам в другата крайност и да твърдя, че трябва денонощно от ефира да се лее подобна реклама. От друга страна, тази реклама е възможността вие всяка сутрин да сте в ефир (думи, отправени към водещия Антон Хекимян - бел. ред.) и да обучавате обществото. Ако нямат реклама, а се финансират от нещо друго, зависимостите на медиите много ще се проявят", каза финансовият министър.

Според него рисковете се преувеличават, а темата се преекспонира. "За мен като част от екипа, който трябва да реализира политиката върху хазарта, е важно да се ограничи този тип битов хазарт, който се случва в игралните зали, близо до училищата, в населените места. От него хората наистина страдат, тъй като хазарта по същество е социален проблем", каза Горанов.