В 131-а секция в общежитията за хора с увредено зрение гласоподавателите пускаха разписките си в прозрачна урна, заради закъсняла доставка.

Макар че там вотът е машинен и следва да се използва непрозрачна урна, за да не се разкрива тайната на вота, членовете на Секционната избирателна комисия са получили разрешение да използват наличната прозрачна урна.

Председателят на секцията Галин Ивайлов обясни пред БНТ, че доставката е пристигнала след като обектът вече е бил запечатан.

"Ние звъннахме да ни докарат урна, която е специална, но не дойдоха навреме, дойдоха, когато вече беше затворен обектът и са се опитали да я предадат на полицаите, но те не могат да я приемат вместо нас. Днес звъняхме, за да ни докарат нова, но не ни докараха и затова използваме от другите урни, които са за хартиените бюлетини. Имаме разрешение за това, говорено е с общината, говорено е и със СИК и нямаме проблеми от тяхна страна. Честно казано, никой от гласоподавателите не се е обърнал да попита или да каже нещо по този въпрос", каза председателят на секцията Галин Ивайлов.

Прозрачната урна не притесни гласоподавателите в секцията да упражнят правото си на глас.

"Наистина не ме притеснява това, че урната е прозрачна, защото така или иначе след като мине изборният ден, ще бъде ясно кой ще бъде избран, защо ще бъде избран и за какво ще бъде избран", каза Андриан Асенов.