Номинираните са посочени от национални и от регионални медии, а слушателите ще изберат "Политик на 2009 г." Това е 14-ата класация на радиото, като вотът ще продължи до 18 декември.
За "Събитие на 2009 г." ще се състезават икономическата криза, инцидентите в Охридското езеро и в местността Бакаджика край Ямбол, победите на Бойко Борисов на изборите, ревизиите и делата срещу бивши министри, скандалите с ДАНС.
Националната анкета на Дарик радио - "Политик и събитие на годината", традиционно се организира в края на годината. Над 100 национални и регионални медии са дали своите номинации през ноември. Събралите най-много гласове политици и събития са включени в анкетата на радиото. Слушателите имат възможност да дадат своя вот в София на телефон 984 98 45, както и на телефоните на регионалните станции на Дарик радио. Може да се гласува и на интернет сайта www.dariknews.bg до 17.00 часа на 18 декември.
Предаването "Годината на "Дарик радио" ще се излъчи на 19 декември от 9.00 часа.
Премиерът Бойко Борисов, който има невиждан досега рейтинг, не участва в класацията. Това обаче е така, защото той вече я печели три пъти и по регламент няма право на повече. (Виж линка долу)