Мнението на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, че преговорите и подписването на коалиционно споразумение са крайно наложителни, тъй като смятаме, че е време политическото лицемерие да спре, заяви на брифинг в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница по повод думите на премиера Николай Денков, че предложението на ГЕРБ за коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната - Демократична България" от вчера радикално променя приоритетите, набелязани преди девет месеца.

Ясно е, че работим заедно, ясно е, че работим по конкретни теми и приоритети и не приемаме поведението, което има "Продължаваме промяната" в непрекъснато неглижиране на това, че ГЕРБ-СДС е първа политическа сила, спечелила доверието на своите избиратели и имаща право да предлага и изпълнява програмите и приоритетите, с които е била избрана от своите гласоподаватели, посочи Сачева.

Тя уточни, че относно управленската програма ГЕРБ очакват да чуят от Николай Денков какво е изпълнено досега и ако има неизпълнени ангажименти - защо.

Непрекъснатите намеци за "корупционен багаж" намираме най-малкото за нелепи, посочи тя по повод на изказване на премиера Николай Денков във връзка с предложението на ГЕРБ за проект за коалиционно споразумение.

Сачева заяви, че и сега в кабинета "има министър, който още не е дал обяснение за "Чаталджа гейт" , и министър, който се движи с охрана, заради това, че не е изпълнил политически поръчки за търгове и обществени поръчки.

Тя подчерта, че борбата с корупцията е основен приоритет и на ГЕРБ-СДС. Очакваме ясни отговори на всички теми и въпроси, които засягат българското общество, на всички повдигнати съмнения, добави Деница Сачева.

Ние не се борим за постове. Неслучайно не поставяме регулаторите на първо място, нито говорим с формули като 50:50, 60:40 или 20:30, защото го смятаме най-малкото за недостойно. Когато се провеждат избори и се избират политически сили, които да влязат в парламента, нормалната политическа практика е да се сключи споразумение, в което ясно да бъдат посочени приоритетите, ясно да бъдат посочени нещата, които обединяват политическите партии и да има хора с ясна политическа отговорност, които да могат да дават отчет и обяснения за своите действия пред българските граждани, каза още Сачева.