Председателят на комисията по външна политика в Народното събрание Джема Грозданова е подала оставка като народен представител.

За оставката й стана ясно, след като председателят на Народното събрание Цвета Караянчева предложи тя да бъде включена в седмичната програма на депутатите.

В мотивите си за оттегляне от Народното събрание председателят на външната комисия и депутат от ГЕРБ Джема Грозданова посочва - "комбинацията от възпитание, придобити умения, образование и житейски опит ми дава основание да мисля, че към момента не мога да бъда полезна в сферата на моята дейност. Затова подавам оставка".

Грозданова пише още, че чрез длъжността, която е заемала, е успявала да мотивира позиции, да търси и пази баланса между институциите, да намира компромисни решения чрез преговори и в полза на България.

Пред БНР депутатът от ГЕРБ Грозданова напълно отрече оттеглянето й да е свързано с последните кадрови сътресения в изпълнителната власт.

Депутатите прекратиха правомощията й като народен предтавител от ПГ на ГЕРБ. "За" оставката й гласуваха 105, "против" - 10 и "въздържали се" - 10, с което тя бе приета.

45-годишната стоматоложка бе избрана за депутат на парламентарните избори през 2017 г. от ПГ на ГЕРБ от 24-ти Многомандатен избирателен район - София.

Джема Грозданова е председател на комисията по външна политика и ръководител на постоянната делегация на 43 НС в ПАСЕ.

НС освободи и Елена Пешева от "ВОЛЯ - Българските родолюбци" от комисията по вероизповеданията. По предложение на партията тя беше избрана за член и председател на комисията по политиките за българите в чужбина.