Длъжни сме да осветим какво се случва в Община Болярово - един "Боляровогейт", обяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

По думите му кметът на общината е назначил за секретар първата братовчедка на съпругата си. Освен това шефът на общинското спортно дружество е синът на кмета на Общината, който получава пряко финансиране от баща си Христо Христов.

"Началник отдел на изключително важната дирекция "Хуманитарни дейности и европрограми" е София Милева, която е сестра на кмета Христо Христов от БСП", каза още Иванов.

Главният специалист в отдел проекти пък бил дъщеря на председателя на общинския съвет Атанас Джемов, а кметът на село Голямо Крушово в общината е назначил пък съпругата на кмета Мария Христова за секретар на читалището.

Снимка: Фейсбук

Всичко това говори как има роднински и партийни връзки и всичко е оплетено в една паяжина. Сега е моментът ние да разплетем и да скъсаме тази сръчно изплетена червена паяжина в община Болярово, допълни той.

"Червеното за пореден път души българска община. Близо 30 години в тази община нищо не е мръднало и нищо не е променено. Миналата година Корнелия Нинова откри там предизборната кампания. Община Болярово е феодална община от най-лош социалистически вид. Не си от БСП, не си от родата на управляващите на БСП - не позволяват на никого да се развива. Видяхте какво е в Мездра, виждате какво е и в Болярово. Ние сме до жителите на община Болярово и им казваме: "Разрушете тази крепост", каза пък бившият депутат Антон Тодоров.

Той изтъкна, че на 28 март т. г. при финансова инспекция в община Златица са открити вреди. Този документ доказвал, че има основания за действията на ГЕРБ, защото били причинените вреди са за над 33 000 лева.

Тодоров припомни, че преди няколко седмици съобщиха и за нарушения в община Сопот, след което от БСП го изключиха от партията.

По този повод той благодари на левицата и каза, че няма как на черното да кажат бяло в този случай.