Докладът на ДАНС във връзка с машинното гласуване да бъде публикуван, призоваха с публикации във фейсбук от политическа партия ГЕРБ и съпредседателя на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП - ДБ) Атанас Атанасов.

В съобщението си от ГЕРБ призовават министър-председателя Николай Денков да публикува на сайта на Министерския съвет доклада на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), който според тях няма гриф за сигурност. Докладът на ДАНС е изпратен до премиера, президента и председателя на Народното събрание, припомнят от ГЕРБ.

Те смятат, че така ще бъдат избегнати всякакви опити за политически спекулации. "Само след публикуване на доклада на ДАНС избирателите ще могат да разберат въз основа на какви данни ЦИК спря машинното гласуване", се посочва в публикацията.

"Като съпредседател на ПГ "Продължаваме промяната - Демократична България" призовавам председателя на Народното събрание Росен Желязков да публикува доклада на ДАНС, който няма гриф за сигурност, за да може българските избиратели да разберат въз основа на какви "данни" ЦИК забрани машинното гласуване", написа във фейсбук и Атанас Атанасов.