Председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова депозира в деловодството на Народното събрание проект за нова Конституция на България.

Документът е изпратен до председателите на всички парламентарни групи в 44-тото Народно събрание и депутатите, нечленуващи в парламентарни групи. С това ГЕРБ кани на разговори и консултации по представения проект всички парламентарни групи с цел да бъде постигнато широко съгласие между народните представители за свикване на Велико народно събрание.

Покани за официалните консултации ще бъдат изпратени до всички парламентарни групи в 44-тото Народно събрание в началото на следващата седмица.

Целият проект на управляващите за нов основен закон на държавата може да прочетете тук

По-рано премиерът Бойко Борисов коментира, че с внасянето на документа ще бъдат разбити няколко мита.

"Като този, че Борисов протака във времето, за да няма избори. Искаме Велико Народно събрание. Искаме машинно гласуване. Томислав Дончев ще се заеме с машинното гласуване. Трябва да заложим текстове, че машини може да се купят, да се вземат под наем, но да има и възможност за гласуване на хартия, защото може да се счупи машината", каза министър-председателят.