След като в 17 часа вчера Георгиев депозира заявление в деловодството на парламента, че напуска групата на ГЕРБ, се оказа, че по-късно я е оттеглил.

На пресконференция в Народното събрание днес Георгиев заяви, цитиран от "Фокус":

Нестандартната реакция от моя страна беше провокирана от месеци  статии за моята личност, че ще се отцепвам. По-провокиращото в мен беше това, че внушенията, които се създаваха, почнаха да будят съмнение в някои мои колеги в областта и в структурите. Затова бях провокиран, внесох две молби вчера. Това беше умишлена реакция”.

Той обясни, че първата молба внесъл, за да покаже, че има субекти, които искат да има такава входирана молба. Веднага след това подал втората, която била по собствените му убеждения, и която анулира първата. Мисля, че по този начин сложих край на "спекулите около моето име", добави депутатът.

Георгиев подчерта, че остава в партията не само заради Бойко Борисов, но и заради всичките си колеги, с които били "съратници в изпитанията", предаде БГНЕС.

По думите му е нормално един политик от парламента да общува с хора от всички политически сили, но не бил вербуван от други партии. Не съм напускал реално, просто го казах, за да затвърдя доверието на хората около себе си, обясни Георгиев.

Депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев коментира, че с действията си Даниел Георгиев е "убил всичко детско" у Николай Бареков.

"Той се върна в ролята си на журналист, а може би мечтаеше и за Костинброд 2", добави Велчев.

Вчера Бареков съобщи, че пореден депутат напуска Бойко Борисов и покани Георгиев, който бил жертва на "цветановщината", да стане част от експертния екип на ББЦ.

Борисов коментира пред журналисти:

Не се занимавам с лицето Бареков. Не ме интересува какво е казал този човек. Има деловодство на Народното събрание и ако сте проверили, няма да ме питате за напускането на Даниел Георгиев”.

Днес, след пресконференцията на Георгиев, Николай Бареков заяви, че случилото се в парламента е фарс. Според лидера на ББЦ депутатът е бил бит и заплашван и му е оказан мощен натиск от Борисов и Цветанов.

"Това вече не е партия, това е СИК!", възмути се Бареков.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За "отцепването" на Даниел Георгиев от ГЕРБ