"Оставката ми е опит да се даде някакъв сигнал на ръководството какво трябва да направи то", коментира пред журналисти Георги Кадиев.

"Кое налагаше на БСП за три дни да сдаде всичко, да обяви, че правителството за нищо не става и да отиде на избори в края на юли", коментира Кадиев.

Той заяви още, че избори в края на юли биха били "най-бързия път към ада",  както за България, така и за БСП.

"Изборите през юли решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме", написа в снощи в профила си във Фейсбук Георги Кадиев.

Кадиев заяви, че освен да подаде оставката си като народен представител, е дошъл в парламента днес, за да не допусне да бъде гласуван новият състав на Сметната палата. След гласуването той ще подаде оставка като народен представител.
След три месеца тези хора ще бъдат сменени от новото Народно събрание, аргументира се Кадиев.

ГЕРБ предложи да оттегли искането за вот на недоверие към правителството за провал във финансовата политика, ако управляващите оттеглят точката за избор на членове на Сметна палата. Депутатите обаче ще избират членове на Сметната палата - точката е първа в дневния ред днес.
Следва обсъждане на вота на недоверие към кабинета.

За оставките в БСП

По думите на Кадиев проблемът на БСП не е в Изпълнителното бюро, а в председателя и хората около него.

Георги Кадиев и Светлана Шаренкова единствени са гласували срещу решението на Националния съвет да бъде подкрепен Сергей Станишев на поста председател на БСП, респективно да подготви партията за мандат за предсрочни избори, каза самият Кадиев.

Оставка като зам.-председател на ПГ на левицата вчера обяви, че подава Корнелия Нинова.