БСП-Пловдив избра за председател лидера на областната организация Георги Гергов. Той е и сред кандидатите да оглави партията.

"Лявата идея е идея на много хора, на голяма група хора, които на базата на пандемията и на всичко това, което се случва по отношение на икономическото състояние на държавата, ние имаме шанс", коментира той.

"И ние сме реалната опозиция и алтернатива - това, че правим грешки, това, че сме в разнобой с ръководството, ние сме такава партия, но сме като циганите - в един момент се обединяваме и сме заедно. Ние сме градивна партия, лява партия, в която има всякакъв вид хора - и бедни, и богати, и генерали, и редници, такава е партията - народна партия от народа. Едни си идват, други си отиват - демокрация", добави Гергов.

Гергов коментира и политическите скандали със снимки и записи, които се свързват с премиера, като несериозни и изрази надежда да приключат.

По отношение на разследването срещу съветника на президента Пламен Узунов, червеният лидер заяви, че ако съмнения, те трябва да се докажат и че никой не е защитен.