Георги Гергов е под карантина заради положителен тест на съпругата му за COVID-19 и затова не присъства на юбилейния 50-и конгрес на БСП. На него беше избран нов Национален съвет, от който отсъстват знакови имена, като Сергей Станишев, Георги Пирински, Валери Жаблянов.

"В момента БСП е единствената партия, която може да направи нещо за народа. На конгреса се видя, че имаме различия. Не може лидерът на ПЕС (бел. ред. - Сергей Станишев) да не е в Националния съвет, други доказани имена също", коментира Гергов в телефонен разговор за предаването на bTV "120 минути".

"Винаги съм бил чужд сред свои, защото съм успял човек. Но БСП може да направи нещо за народа и той го чака. Конгресът обаче показа, че не можем да се обединим. Имаме различия. А хората чакат от нас нещо позитивно и да изведем България от ситуацията", добави социалистът.

Той сподели, че съпругата му се лекува от коронавирус в болница. Влошила са е за два дни. Нейната майка също се възстановява от болестта. Първият тест на Георги Гергов пък е бил отрицателен.

"Съпругата ми е с COVID, шофьорът го е прекарал, но е с отрицателен тест. Тъщата се възстановява вкъщи. Надявам се, че съпругата ми ще устиска и ще удържи. При мен първият тест е отрицателен", разкри Гергов.

"Сега осъзнавам колко съм гледал лекомислено на препоръките на лекарите. Никой не е защитен, това е положението", предупреди Гергов и благодари на лекарите, които се грижат за съпругата му.

Според него от държава, която в началото е овладява ситуацията, сега сме на пето място по смъртност от вируса.

"Това е безхаберие. Акъл не давам, не плаша никого. Но и никой не може да бъде застрахован", допълни лидерът на пловдивските социалисти.

По думите му нещата не са никак добри.

"COVID e сред нас, икономиката е затънала, няма бизнес. Отложихме 5-6 изложения в пловдивския панаир. Той е огледало на икономиката. От 500 фирми участие заявяват 5-6", каза Георги Гергов.