Лидерът на гражданското обединение БОЕЦ Георги Георгиев излезе с гневен коментар по повод готвеното "ротационно правителство" на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС. Водачът на сдружението, което стоеше в първите редици на всички протести срещу ГЕРБ, Бойко Борисов, за съдебна реформа и срещу главния прокурор, сега констатира, че ПП-ДБ извършили предателство спрямо общата им кауза.

"ПП-ДБ застанаха до мафията. Изборът си е техен. Нашият избор от 10 години е: безкомпромисна гражданска битка срещу мафията и корупцията, превзели държавата ни! Битката продължава!", написа Георгиев във Фейсбук.

Той се оплака, че политиците от ПП и ДБ спрели да му отговарят на телефонните повиквания. 

"РЯЗКО и масово депутатите от ПП-ДБ спряха да си вдигат телефоните и се изпокриха в миши дупки. С много малко изключения. След малко започвам да ги тагвам един по един — всички тигри и тигрици, които пред мен и БОЕЦ са давали дума и клетви, че НЯМА да се докоснат до ГЕРБ по какъвто и да е начин!", гневи се още Георгиев.

Той припомня, че ПП-ДБ се договарят с Бойко Борисов точно в момента, когато от БОЕЦ са внесли сигналите срещу Борисов, Гешев и Пеевски.

"В момента МВР ме издирват, за да ми повдигне прокуратурата нови, поредни, обвинения по поръчка на мафията, а ПП-ДБ, вместо да подкрепят БОЕЦ и гражданите — те застават до мафията! Това се нарича ПРЕДАТЕЛСТВО! А БОЕЦ предателства към гражданите не прощаваме", заявява Георги Георгиев, като се заканва, че битката продължава.

Междувременно още няма официални позиции от партньорите на ПП в коалицията по решението за премиери на ротация.

Зеленото движение обяви, че ще вземе отношение "по повод на информацията за реализация на втория мандат с ротация между Николай Денков и Мария Габриел" на заседание на Националния съвет в сряда - 24 май. От ДСБ и "Да, България" също още пазят мълчание  и нямат публични коментари, нито официална позиция.