Това каза президентът Росен Плевнелиев на форум в София с британската бизнес делегация Mega Mission 2015, която е на посещение у нас, цитиран от БТА.

Бизнес делегацията включва представители на над 50 британски компании в секторите ядрена енергетика, нефт и природен газ, обществен транспорт, околна среда и води, които ще се запознаят с възможностите за правене на бизнес в България.

Президентът отбеляза доброто сътрудничество с Великобритания в енергетиката и добива на газ, както и в други сектори на икономиката.

"Ще се радваме да има повече британски инвестиции, ще предоставим най-добрите условия в концесии, които тепърва навлизат в своята решителна фаза"
, посочи той.

Търговският обмен между двете страни нараства устойчиво всяка година с 10 процента, за 2014 г. той е 860 млн. евро. С инвестиции от над 2,1 млрд.евро Великобритания е петият най-голям инвеститор в България.

Плевнелиев посочи, че има голям потенциал за привличане на британски инвестиции в приоритетни сектори за България като иновациите, информационните и комуникационни технологии, строителството и модерната инфраструктура, сградните инсталации, енергийната ефективност, здравеопазването.