Фолкпевицата Луна вече реално, а не само на думи, се кандидатира за президент.

Досега неведнъж в шоупрограми и интервюта тя заявяваше, че ще впусне в битката за президентския пост, но днес внесе документите си за регистрация в ЦИК и заканата й стана факт.

Предизборният й девиз ще бъде "Луна - президент!" Самата поп-фолк изпълнителка имаше и такава песен.

"Истинският президент на България има само едно име и той е Луна. Промяната започва от мен. 30 години съм се раздавала за хората. Мога да пея, да рецитирам, да раздавам обич. Да раздавам усмивки. Самият живот е шоу. Не мислите ли така?", каза Луна пред журналистите, които чакаха отвън, за да отразяват регистрацията на инициативните комитети на кандидатите за президент, която стартира от днес.

"Не се взимайте толкова насериозно, защото не знаем утрешния ден. Не очаквайте от мен политическо говорене и обещания. Какво невежество е да обещаваш, като не знаеш дали утре ще си жив? Животът е един миг и искам да си доставя това удоволствие да отида да гласувам за себе си", каза още фолкзвездата. Тя не издаде кой ще бъде нейното вице и разкри само, че е събрала няколко хиляди подписа за регистрацията на инициативния комитет.

"Промяната няма да дойде сега, а с мен наесен, когато се кандидатирам за президентските избори!", каза още през пролетта по време на парламентарните избори Луна.

В унисон с институцията ЦИК, този път фолкпевицата не се облече екстравагантно, а спази дрескода с бяла риза и черен костюм от сако и панталон.