Медийният дебат за подреждането в евролистата на БСП се прехвърли в социалните мрежи. На профилите си в социалната мрежа Фейсбук двама идеологически противници - десният Евгений Дайнов и левият Петър Волгин, се възпротивиха на агресивния тон на соцръководството към президента на ПЕС Сергей Станишев.

Ето какво е написал в профила си Евгений Дайнов:

"Ясно е от две години, че на всички избори Нинова ще намира начин да съсипва кампанията на БСП така, че винаги ГЕРБ да печели. От месеци се чудя, този път какво ще измисли, та да изтика ГЕРБ на първо място. Гледам я по телевизора в момента. Измислила е как отново да си торпилира партията: перманентна война срещу Станишев и ЕС ВМЕСТО предизборна кампания за европейски избори. Така тя отново ще накара хората да гледат на ГЕРБ като на проевропейска партия. Миналия път тя еднолично подари на ГЕРБ допълнителни четвърт милиона гласа. Колко ще са на тези избори? Интересно, какво ще й даде ГЕРБ в замяна?"

Малко по-късно темата коментира и Петър Волгин:

"С Елена Йончева начело на евролистата БСП има всички шансове да спечели предстоящите избори. Тя не само е прекрасен журналист, тя е и безкомпромисен боец. Затова и постоянно я атакуват. Защото се страхуват от нея. Убеден съм, че ръководството на социалистическата партия взе правилното решение, поставяйки Елена Йончева начело. Също така не приемам и хейта по адрес на Сергей Станишев. Той има своите привърженици и тяхното мнение също трябва да бъде уважено. Ако го сложи на избираемо място в листата, Корнелия Нинова ще покаже, че е лидер, издигнал се над дребните вътрешнопартийни боричкания".