Турският президент Реджеп Тайип Ердоган възнамерява лично да върне на американския президент Доналд Тръмп неговото прочуто писмо с призив "не бъдете глупак". В извънредната кореспонденция, американският президент го призова да не бъде "твърдоглав" или "глупак" по отношение на операцията на турските сили в Северна Сирия.

"Уважаеми господин президент, нека да постигнем добра сделка! Вие не искате да носите вина за избиването на хиляди хора, а аз не искам да съм отговорен за унищожаването на турската икономика - а ще го направя.", пише в писмото Тръмп.

"Ние по-рано съобщихме на г-н Тръмп, че терористът с име Ферхат Абди Шахин, когото наричат също Мазлум Кобани, е един от лидерите на Кюрдската работническа партия /ПКК/. По време на разговор с Тръмп ние казахме, че осъждаме контактите му с такъв човек. У нас е прочутото му писмо, аз ще го връча на Тръмп", заяви пред медиите Ердоган.

Преди да изпрати писмото миналия месец, Тръмп заплаши да "унищожи" турската икономика заради операцията "Извор на мира" в Североизточна Сирия, предупреждавайки го, че може да бъде отговорен за "избиването на хиляди хора". 

Турският президент ще направи на 12 и 13 ноември посещение във Вашингтон, където ще има работна среща с американския президент Доналд Тръмп.