Елена Гунчева е внесла днес в деловодството на Народното събрание писмо, с което оттегля заявлението си от 27 юни за напускане на парламента, потвърдиха от пресцентъра на парламента, предаде БТА.

В същото време Елена Гунчева е депозирала и второ заявление - за напускане парламентарната група на партия "Възраждане", с което става нечленуващ в група (независим) народен представител.

Седмица по-рано Гунчева съобщи чрез пост във Facebook, че напуска НС и партия "Възраждане" на 30 юни, защото не вярва на лидера на политическата формация Костадин Костадинов.

След изтичане на болничните ми, ще си подам оставката като народен представител и ще напусна Възраждане, въпреки че още вярвам на идеите. Но вече не вярвам на лидера", написа тогава депутатът и беше категорична, че няма да става независим депутат, защото било безпринципно.

"Оставката си от Народното събрание ще подам на 13 юли, когато изтичат болничните ми. Принципен въпрос е да напуснеш парламента, след като вече не си част от партията, от която си избран. Ако ръководството настоява, мога да го направя още следващата седмица. Аз ще продължа да говоря това, което мисля. Защото свободата е най-важното състояние на духа", отбеляза в социалната мрежа Гунчева.