Зрелищен спор между Цветан Цветанов и Георги Свиленски повиши градуса на напрежение в студиото на БНТ в петък вечер. Представителите на ГЕРБ и БСП гостуваха в предаването "Панорама" и много бързо пресъздадоха в национален ефир разгорещените парламентарни схватки от последните дни.

"Мнозинството е стабилно, тъй като няма различия по управленската програма", заяви Цветанов и изтъкна 4% икономически растеж, както и планираното 10-процентно увеличение на бюджетните заплати.

"Всяко едно усилие в политиката е да бъде решен даден проблем. Днес опозицията, това което предприе - да клати властта. От българския парламент отсъства опозицията, които отидоха да се запознават с електората си. Те искат да пречат, не са алтернатива и не дават решения на въпросите, които решаваме днес", отсече Цветанов.

Думите му бяха последвани от реакцията на Георги Свиленски. "Изборите чукат на вратата, ГЕРБ приключи житейския си политически път, така изглеждат данните на терен, ние обикаляме и се срещаме с хората", категоричен бе Свиленски.

Той критикува твърдението на Цветанов, че приетите министерски оставки са морален акт, тъй като е имало 5 подадени оставки досега, а са приети 3. По думите му парламентарните избори са въпрос на време, без гласовете на ДПС, мнозинството не може да работи.

Това на свой ред предизвикаха гнева на Цветан Цветанов. Така останалите 6 минути от диспута ескалираха в изострен спор, изпълнен с взаимни обвинения в лъжа. До края на предаването двамата гости препускаха с бързи темпове от тема в тема и на водещия Бойко Василев му се наложи да вложи всичките си професионални умения, за да гаси пламтящия политически огън в студиото.