Съмнявам се с "Атака" да излезем с общи кандидатури за кметове. Това заяви пред Нова тв евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той допълни, че продължават разговорите за обща кандидатура в Пловдив на Славчо Атанасов. "Той би бил много добър кмет. Г-н Атанасов беше добър кмет и може би ще бъде добър такъв. В момента е народен представител в НФСБ. Има и други възможни варианти за общи кметове", обяви той.


Джамбазки коментира и темата за изтичането на личните данни на над 5 милиона българи при хакерската атака срещу НАП. По думите му трябва да има наказани служители на НАП за случилото се. "Трябва да се търси отговорност от хората, които трябва да пазят нашите лични данни. В Министерството на финансите много лековато подхождат към своите задължения", категоричен бе заместник-председателят на ВМРО.

"Не мога да си представя по-нахално поведение на държавен служител", коментира Джамбазки, визирайки изявлението на шефката на приходната агенция Галя Димитрова, която не прекъсна отпуската си, след като се случи пробивът в НАП.

Евродепутатът е категоричен, че държавните институции трябва да пазят личните данни на хората. "Задължение на държавните институции е да пазят личния живот на българските граждани. Би трябвало да се помисли в посока институциите да провеждат прозрачни процедури и да наема такива предприятия, които да пазят тази информация с ясната гаранция какво ще се случи, ако изтърват личните данни", заяви той.

Оказа се, че Джамбазки и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов са глобени от ЦИК заради платен репортаж по частна телевизия по време на предизборна кампания. "И двете глоби са безумни. Ние ще ги обжалваме. И двете глобпо частна телевизия. Това не би трябвало да ни засяга чисто технически дори", обясни членът на ЕП.