ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството, внесен от БСП, за провал на политиката в сферата на сигурността.Такова е решението от вчерашното заседание на Централното оперативно бюро и парламентарната група.

Пред журналисти в парламента зам.-председателят на групата Йордан Цонев припомни, че Движението е предложило същата тази тема още през декември миналата година като тема за януарския вот на недоверие, но тогава левицата не я е приела.

Времето показа, че сме били прави това да е темата, не само заради последвалите гафове в сектор "Сигурност", подчерта той. И добави, че ДПС има разширено тълкуване по въпроса за сигурността вътре в страната, националната сигурност. Участието на националистите във властта подкопава националната сигурност и създава условия в страната да има онова, от което всички се страхуваме на Балканите, обясни Цонев.

По думите му, този кабинет и тази коалиция са вредни за икономическото развитие на България, за националната сигурност, за реформите и ДПС няма да се отметнат от тази си позиция, която е принципна от първия ден на управлението ГЕРБ - "Обединени патриоти". Няма проведена нито една смислена реформа за една година, категоричен е Йордан Цонев.