От ДПС поискаха председателят на парламента Никола Минчев да изиска Плана за възстановяване и устойчивост на България от вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Това стана ясно от изказването на депутата Джевдет Чакъров в процедура по начина на водене.

Чакъров заяви, че правителството не е внесло в парламента националния план по възстановяване и устойчивост и посочиха, че България е единствената държава в ЕС, която не получава средства по плана.

Депутатът обясни, че при изслушването на вицепремиера Асен Василев, което отново е било по искане на ДПС, заместник-председателят на парламентарната група на движението Йордан Цонев е настоял планът да бъде предоставен в парламента от правителството.

"Планът продължава да не е публичен. Публикувани са единствено новите проекти, включени в него от настоящото правителство", коментира Чакъров.

По думите му предоставянето на плана е изключително наложително, тъй като не са ясни неговите аспекти в цялост.

Относно кореспонденцията между министър-председателя Кирил Петков и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за плана на България, Чакъров коментира, че едва ли има някой у нас, който да не знае, че планът на България е извън всякакви срокове.