Със заповед на служебния министър-председател Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Две са новите назначения в здравното министерство и един нов заместник ще има финансовият министър Росица Велкова. 

С постовете си се разделят Тома Томов и Лидия Стойкова-Чорбанова. Томов отговаряше за лечебната дейност и Медицинския надзор, а Чорбанова за електронното здравеопазване и защитата на правата на пациентите. Третият зам.-министър, д-р Александър Златанов, запазва поста си.

Двамата нови зам.-министри са досегашни кадри на министерството, които и до момента работят в екипа на министър Асен Меджидиев  - съветникът му д-р Динко Странски и шефката на международния отдел във ведомството Катя Ивкова. 

Катя Ивкова е магистър по "Международни отношения" в Университета за национално и световно стопанство. От 2020 г. до момента заема длъжността директор на Дирекция "Европейска координация и международно сътрудничество" в Министерството на здравеопазването. В периода 2015-2017 г е била началник отдел "Международни дейности" в същото ведомство. Преди това е заемала експертни длъжности в дирекции на Министерството на здравеопазването.

Д-р Динко Странски получава висшето си образование в Медицинския университет в София. Притежава и магистърска степен "Мениджмънт на общественото здраве" в Медицинския университет в столицата. Дълги години работи в Клиниката по кожни и венерически болести в УМБАЛ "Александровска" ЕАД. От август 2022 г до момента е бил съветник на министъра на здравеопазването.

Методи Методиев е новият заместник-министър в Министерството на финансите. Той притежава магистърска степен по "Международни финанси" от университета St. Andrews, Scotland. Специализира в областта на управлението на публичните финанси, задълбочаването на Икономическия и паричен съюз и Европейската рамка за икономическо и фискално управление. Изкарал е допълнително обучение и курсове в САЩ, Австрия и Белгия. Методиев е работил в Министерство на финансите, като в периода от 2010 до 2014 г. заема различни експертни позиции в отдел "Макроикономическо и фискално управление на ЕС", като впоследствие заема длъжността началник на отдела. През периода 2015-2018 г. заема позицията на ръководител на екипа на Министерството на финансите към Постоянното представителство на България в Брюксел, Белгия.

В периода от септември 2018 до декември 2022 г., с известно прекъсване, заема длъжността директор на дирекция "Икономическа и финансова политика" в Министерство на финансите, като към момента дирекцията е преобразувана в "Европейски въпроси и икономически анализи".

На 6 февруари служебният министър-председател Гълъб Донев разпредели между четиримата вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет.