"Имаме няколко гласувания с над 120 гласа, което показва, че в това Народно събрание има някакви нива на единомислие. Големият проблем е политическият егоизъм и инерцията от изборите", коментира пред bTV заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"Има партии, които осмислят съществуването си, само с това, че са против нас и са негативно настроени. Ние показваме, че сме способни да правим компромиси, които дори носят щети. Правим всичко възможно, за да има работещо правителство, което да носи отговорност за всичко, което се случва в момента, да се бори с кризата и да управлява България в трудната ситуация. Необходим ни е действащ парламент", посочи още той.

Според него разговорите вървят трудно и от един месец са проведени два такива официално пред камери.

"Нашата задача е да тестваме настроенията и очакванията. Трябва да мислим нестандартно. Правим всичко възможно, за да има работещо правителство, което да носи отговорност за всичко, което се случва в момента, да се бори с кризата и да управлява България в трудната ситуация. Необходим ни е действащ парламент. България трябва да има правителство и всеки трябва да потъпче партийното си его. Склонни сме да правим жертви", коментира Дончев.